bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Machetă

Motivatie

Am optat pentru realizarea unei machete a lagarului de concentrare Auschwitz 1 atat pentru a creea o imagine mai ampla asupra proiectului pentru echipa participanta, cat si in scop didactic, pentru a ajuta profesorii de istorie sa introduca elevii intr-un cadru imaginar mai captivant si mai aproape de realitate.  De foarte multe ori, suntem indemnati sa ne facem singuri o idee asupra locului in care au fost ucise cel putin 1,1 milioane de persoane, dintre care peste 90% erau evrei, primind foarte multe informatii asupra evenimentelor desfasurate, astfel incat cadrul spatial ajunge sa fie un fundal incetosat. Atata timp cat elevii au in fata macheta lagarului, predarea va fi mai usoara, iar intelegerea de asemenea.

Ideea unei machete mi-a venit atunci cand cautam activitati in cadrul proiectului, ce pot avea o urmare utila pentru elevi, in primul rand in cadrul campaniei de promovare. Nu mai auzisem de o macheta a vreunui lagar si nu parea nici greu de realizat, avand in vedere ca nu mai construisem vreo macheta inainte. Prima impresie s-a schimbat in momentul in care ne-am intalnit cu domnul profesor de desen coordonator Petru Padurariu, care ne-a explicat cat de complicata era atat procedura, cat si procurarea materialelor. Intr-o zi la sfarsit de saptamana, ne-am intalnit pentru o prima incercare eu, Spinu Anca, Iacob Teodor, Spataru Ana si Alexandroaia Andreea. Materialele folosite erau de proasta calitate si prima strategie de taiere a cartonului era costisitoare. La a doua intalnire, cand au venit in plus Rusu Madalina si Soltanei Daria, timpul s-a eficientizat, insa cladirile concepute nu erau rezistente. Dupa ce am dus toate materialele pentru o verificare domnului profesor, acesta ne-a sfatuit sa refacem cladirile, astfel incat sa sporim rezistenta. Dupa scurt timp, la urmatoarea intalnire cu domnul profesor, s-a simtit o satisfactie a muncii, macheta fiind aproape finalizata dupa standardele prestabilite. Am inceput in aceeasi zi pictarea cladirilor, urmand a fi retusate acasa si reunite intr-o alta zi, pentru poza finala.

Desi realizarea machetei a solicitat multa rabdare si inventivitate, activitatea a fost una placuta, iar roadele muncii speram sa le culegem in partea de promovare a proiectului sau in predarea la clase, de catre porfesorii de istorie.

Poze