BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Pe urmele războiului. Poveşti fără sfârşit

Importanța proiectului

Europa actuală se fundamentează pe principiul de unitate in diversitate si diversitate in unitate, principiu, cu atat mai necesar cu cat ea se confrunta in permanentă cu provocări majore noi, ce ar putea pune in pericol stabilitatea acesteia. Proiectul "Pe urmele războiului. Poveşti fără sfârşit" este dedicat si marcheaza centenarul de la primul război mondial. Această incursiune in istoria comună a primei jumătăţi de secol isi propune să ofere o perspectivă multiplă asupra celor două războaie mondiale reconstituind atat viaţa cotidiană a celor implicati pe front dar şi in spatele frontului prin intermediul fotografiilor, scrisorilor, jurnalelor şi ziarelor din perioada respectiva, cat şi confruntările militare majore.

Proiectul incearcă să readucă la viaţă evenimente uitate, și să analizeze consecinţele pe care confruntarea şi separatismul, rezultat din aceasta, le-au avut asupra Europei şi lumii in general, asupra mentalităţilor, a modului de viaţă, dar şi a contribuţiei pe care a avut-o in naşterea unei noi Europe, bazata pe ideea de unitate. in acelaşi timp, reconstituirea evenimentelor prin intermediul poveştilor personale işi propune să arate cat de asemănătoare sunt, in fond, valorile fundamentale etice si morale la care ne raportăm.

Grupul țintǎ este reprezentat de liceenii, adolescenții de astǎzi si adulții de mȃine. Alegerea este motivată de faptul că, ȋn funcție de educația și informațiile pe care aceștia le primesc, ei vor constitui, influența si decide viitorul Europei.

Proiectul este construit astfel incat, să le dea adolescentilor posibilitatea să interacţioneze cu persoane din toată Europa, de varste şi preocupări diferite şi să construiască un dialog intre generaţii dar şi intre culturi.

Modalităţile de abordare sunt mai puţin formale, fiecare dintre participanti avand posibilitatea să-şi aleagă forma de exprimare ce corespunde in cea mai mare măsură intereselor şi abilităţilor proprii: interviuri, dramatizări, animaţii, sau alte forme si medii de exprimare artistică.

Chiar dacă această călătorie este la inceput, ea permite conștientizarea faptului ca fac parte dintr-o mare comunitate ce a depăşit anumite bariere ce ne separau. Astfel, proiectul i-a situat in postura unor cercetători implicați in reconstituirea unei istorii a familiei, prin intermediul interviurilor, fotografiilor, scrisorilor sau jurnalelor descoperite, contribuind la acumularea si consolidarea cunoştinţelor, imbogăţirea culturii generale şi inţelegea fenomenelor şi problemelor lumii actuale.

 

Imagini din timpul proiectului

Piesa de teatru

Macheta

Animatii